Tuukkasen Leipomo ja kahvila palkittiin

24.11.2018


Leipomo ja kahvila Tuukkanen on saanut Uudenmaan Maistuva maaseutuyritys -palkinnon 2018

Maa- ja kotitalousnaiset palkitsivat yhteensä viiden Etelä-Suomen maakunnan yritystä vuotuisella Maistuva maaseutuyritys -palkinnolla. Valinnoilla halutaan nostaa esille maaseudun upeita makuja, raaka-aineita, ruokayrityksiä ja ruoka-aarteita.

Leipomo ja kahvila Tuukkanen sijaitsee Lohjan Hyönölässä. Palkinnon perusteiden mukaan Tuukkasen ”salaisuus piilee hyvässä leipäjuuressa, lähellä tuotetuissa raaka-aineissa ja kädentaidoissa.”  

Yritys aloitti toimintansa 1950-luvulla Antero ja Riitta Tuukkasen voimin. Nykyiselle paikalle leipomo siirtyi 1960-luvulla. 

Tänä päivänä heidän poikansa Kari Tuukkanen on vetovastuussa, myös kolmas sukupolvi on mukana leipomon toiminnassa. 

Maa- ja kotitalousnaisten mukaan ”Yritys on säilyttänyt idyllisen ja omaleimaisen otteensa leivontaan ja pitänyt perinteistä kiinni, samalla kuitenkin uudistuen. Rukiisen reikäleivän kaveriksi on tullut monia tuotteita, joista osa on tarjolla ympäri vuoden ja osa vain sesonkiaikoina. Kivijalkakahvila/leipomo on maaseudulla parhaimmillaan ystävällisellä palvelulla ja luoden kylään elämää niin kesällä kuin talvella.”

Etelä-Karjalan Maistuvaksi maaseutuyritykseksi valittiin Hämäläisen tila Lappeenrannasta, Hämeestä Tiirinkosken tehdas Hämeenlinnasta, Kymenlaaksosta Mäkelän Tilajuustola Iitistä ja  Pirkanmaalta Paijan tilateurastamo Urjalasta.

https://www.maajakotitalousnaiset.fi/ajankohtaista/etela-suomen-maistuvat-maaseutuyritykset-on-valittu-10844