Mäenpään työväentalossa ennätysyleisö

29.9.2019


Mäenpään työväentalossa oli 28.9. ennätysyleisö ja saliin piti hakea lisätuoleja, jotta kaikki pääsivät istumaan. Kolmatta kertaa järjestetyssä ”Suuria ja pieniä tarinoita” -konsertissa vieraina olivat tällä kertaa Mika ja Turkka Mali. Turkan sanoitusten hienot tarinat ja huumori saivat yleisön sekä herkistystymään että makeasti nauramaan.

He päättivät osuutensa Turkan sanoittamaan ”Täällä pohjantähden alla” (säv. Petri Laaksonen) ja yleisö lauloi mukana. Myös pari Turkan suomentamaa Vladimir Vysotskin laulua kuultiin (”Ystävän laulu” ja ”Valhe ja totuus”) sekä Turkan suomennos ”Uudet äänet” ruotsalaisen Mikael Wiehen laulusta ”Ska nya röster sjunga”. 

 

Martti Heikkilän osuudessa oli mukana pari Saara Suvannon levyttämää laulua, yhdessä tehdyt ”Kissat ja koirat ja linnutkin” ja Saaran ”Illon maantie”. Jälkimmäisessä Marttia säesti Pekka Laaksonen. Turkka ja Pekka vaihtoivat kuulumisia takahuoneessa ennen keikkaa ja puheeksi tuli Pekan uusin laulu. Pekka ja Merja Laaksonen sen esittelivät ja Turkan pyynnöstä laulun kuuli myös Mäenpään yleisö.

 

Ensi vuodeksi on syyskuun viimeinen lauantai taas varattuna. Työväentalon salissa on ainutlaatuinen akustiikka lauluille ilman äänentoistoa. Ja mikä parasta: yleisö osaa keskittyä kuuntelemaan tarinoita ilman kännykän räpläämistä tai supsutusta vierustoverin kanssa. Ennen konserttia ja väliajalla puheensorina on sitten sitäkin hersyvämpää.