Saara Suvanto Soundin Minun tähteni -sarjassa

24.9.2023

Saara Suvanto on toimittaja ja tietokirjailija Antti Luukkasen valinta Soundi-lehden Minun tähteni -artikkelisarjassa, jossa kirjoittajat kertovat omista suosikeistaan.

 

Soundin numerossa 6/2023 ilmestynyt juttu on osittain myös lehden kotisivulla vapaasti luettavissa. Tässä muutama ote: 

"Rohkeus, omaehtoisuus ja artistinen vapaus ovat vaikeasti määriteltäviä hyveitä. Mutta kun ne tulevat vastaan, ne kyllä tunnistaa. Kun huomaa laulajan tarkoittavan kaiken juuri niin kuin hän asiansa esittää, sen pitäisi tuntua sydänalassa.”

"Hänen musiikissaan kuuluu toisaalta elämänilo, toisaalta murheet kaikessa kurjuudessaan. Ennen kaikkea rehvakkaassa laulutulkinnassa on jotain vaikeasti määriteltävää tasapainoa, eräänlainen rauhan tunne. Hän todellakin uskoi siihen, mitä lauloi.”

"Saara Heikkilä (Suvanto vakiintui sukunimeksi toisen avioliiton myötä) syntyi nykyisin Sastamalaan kuuluvassa Kiikassa toukokuussa 1959. Elämä lapsena noudatteli tuon ajan maaseudun arkea. Vapauden ohella leikkejä rikastutti mielikuvitus.”

"On arvioitu, että albumi myi lähes 20 000 kappaletta. Se oli omat kappaleensa kirjoittavalle suomalaiselle naisartistille yksi kovimmista albumimyynneistä siihen mennessä."

Linkki Soundin juttuun: 

 

https://www.soundi.fi/jutut/minun-tahteni-harvoin-keikkaillut-saara-suvanto-oli-ravisuttava-tulkitsija-joka-poistui-keskuudestamme-liian-aikaisin/